Scenekunstnerisk grundkursus

Scenekunst på TG

Vi tilbyder en helt unik mulighed for at prøve kræfter med det scenekunstneriske på TG. I et samarbejde med Hamlet Studio tilrettelægger vi et uddannelsesforløb inden for scenekunst, hvor man kan afprøve sig selv i det dramatiske univers. Grundkurset forløber over 8 timer ugentligt, som er placeret både i og uden for skoletiden. Det er i et samarbejde med Greve Gymnasium og Frederiksberg Gymnasium, og man vil derfor komme til at møde ligesindede fra disse skoler. Kursets indhold er bygget op omkring arbejdet med krop og sind, fx er sangtræning og fysisk træning, såsom pilates og kampsport en fast del, ligesom teaterhistorie er en væsentlig del af det samlede uddannelsesforløb. Således ligger det også rigtig godt op ad gymnasiets andre fag, herunder eksempelvis engelsk. Man modtager både undervisning af gymnasiets lærere og professionelle skuespillere.

Er du interesseret i at vide mere, kan du orientere dig i undervisningsplanen fra Hamlet Studio og se videoen nedenfor. Derudover er du altid velkommen til at kontakte uddannelsesleder, Maria Mellergaard (mm@tgy.dk), som er koordinator af grundkurset på TG.

Hamlet Studio

Talentskolen Hamlet Studio er en SGK (et 3-årigt scenekunstnerisk Grundforløb) til de 15-20 årige gymnasieelever. Otte timers undervisning om ugen bliver tilrettelagt i forhold til det øvrige gymnasieskema.
Professionelle instruktører og skuespillere vil i kortere og længere perioder undervise eleverne fire timer i streg, i det fag der kaldes Hamlet Studio. De øvrige fire timers undervisning består af dramaøvelser, sang, teaterhistorie
og pilates. Disse timer er fordelt på to formiddage der varetages af andre fag/gymnasielærere. Hvert år i september er der optagelsesprøve, hvor der optages mellem 8 og 15 elever. I Thalia salen, Hamlet Studios egen scene, vil der
de to første år i maj være visninger af et dramatisk forløb. På tredjeåret vil der både være forestilling og en praktik på Hamlet Scenen eller en anden scene.

Hvert år består af 4 moduler på hver 1-3 måneder.

1. år: Har navnet” Hamlet”. Fokus på det enkelte individ, identitet og integritet.
2. år: Har navnet” Macbeth ”. Fokus på skurke og helte. Læren om stamina og sindets mørke og lyse sider.
3.år: Har navnet Romeo og Julie. Fokus på had og Kærlighed. Det fremmede og det kendte.

Den grundlæggende undervisning på Hamlet Studio – hvis dannelsesform er inspireret af Actors Studio i New York – vil bestå af to lige store teaterstørrelser: Det super klassiske og det super naturalistiske.
Denne undervisnings synergisme/metode er Hamlet Studio funderet på. Eleverne vil undervejs i dramaforløbet prøve kræfter med tekster fra verdens mest berømte stykker skrevet af William Shakespeare.
Hans klassiske sprog, hans universelle og udødelige historier skrevet på blankvers og 5-fodsjamber vil eleverne langsomt i løbet af de tre år, gøre til deres egne, via method acting. Method acting er den amerikanske version af den
naturalistiske skuespilteknik udviklet af Stanislavski hvor skuespilleren bruger sine egne erfaringer, følelser og indbildningsevne til at finde karakterens motiver og skabe den fuldkommende identifikation.
Hamlet Studio er en del af Hamlet Scenen der hvert år producere og spiller Shakespeare forestillinger fra hele verden. Globe Teatre, Schaubühne etc.