Studiehæfte

Uddannelsesretninger

Hos os kan du vælge mellem to uddannelser: det 3-årige gymnasium (STX) eller den 2-årige HF. Gymnasiet og HF er begge brede, almene uddannelser, der åbner for mange muligheder.

Både gymnasiet og HF er boglige uddannelser, der kræver, at du skal have lyst til at lære noget nyt og få ny indsigt. Du skal i det hele taget være åben for forskelligartede oplevelser. Du vil få mange nye fag, og du vil møde nye arbejdsformer.

Selv om de to uddannelser på  mange måder ligner hinanden med mange fælles fag, de samme lærere, osv.- er der også forskelle, f.eks. med hensyn til uddannelsens varighed, faggrupper og elevernes alder og baggrund.

I gymnasiet får du årskarakterer, og du skal normalt til eksamen i 8 fag samt et studieretningsprojekt. På HF får du ikke årskarakterer, men til gengæld skal du til eksamen i alle fag. Der er også andre forskelle, som du kan læse nærmere om her på TG’s hjemmeside.

STX Studieretninger               HF Fagpakker    s

Hvilken uddannelse er bedst for dig? Det afhænger selvfølgelig af dine personlige interesser, faglige evner og uddannelsesmål. Du må spørge dig for – søge råd og vejledning – hos studievejlederen eller på uddannelsesguiden www.ug.dk.

Studiehæfter