Aktiviteter

Frivillige aktiviteter

I løbet af din tid på Tårnby Gymnasium og HF vil du – ud over den almindelige undervisning – stifte bekendtskab med en masse af de andre aktiviteter, der foregår i og uden for skoletiden.

De frivillige aktiviteter er en vigtig del af skolens liv. Her har du mulighed for at dyrke nogle af dine interesser – som f.eks. idræt, musik og billedkunst. I fodbold konkurreres der om TG-cuppen, og der underholdes med drama og musik til fester og koncerter. Eller du kan også melde dig til skolens musical. Eller deltage i elevrådets arbejde. Eller…

En revy er en teaterform, der har været kendt og udbredt i Danmark siden midten af det 19. århundrede. Mange store skuespillere har haft glansnumre i revyer rundt i landet, og de fleste større (samt en del mindre) byer har i årenes løb haft revyer. Især sommerrevyerne har været populære og udbredte.

TG’s elever opfører en revy hvert andet år med tematik som belyser det moderne danske samfund. Alle elever på skolen får tilbuddet om at deltage i forestillingen. Revyen er en fantastisk mulighed for at få stærke kammeratskaber på tværs af klasser og årgange.

Hvis ikke man har mod på at stille sig op på scenen i en bærende rolle er der mulighed for at få mindre roller og arbejde med scenografi, rekvisitter, kostumer, musik, teknik, lys og lyd. Alt dette udføres af elever.

Det er en tradition at spille musical på TG ud fra de samme principper: Alle der har lyst og tid skal kunne deltage i arbejdet med opsætningen – og det er der heldigvis rigtig mange, der gerne vil.

Det primære for os på TG er at give eleverne muligheder for at udvikle sig ved at tage ansvar for så stort arbejde som en musicalopsætning kræver, – at give dem den succes-oplevelse det er at løfte i flok. Man kommer tæt på hinanden når man laver teater!

TG´s musicals er hjemmelavede: vi laver selv manuskript, sangtekster, kor- og orkester-arrangementer, scenografi og kostumer, lyd og lys, PR og programmer. Vi stjæler en ide og gør den til vores, tilpasset vores forhold og evner. Det er hårdt arbejde for alle – men fornøjelsen er desto større, når vi er færdige – så er vi rigtig glade amatører, der glæder os rigtig meget til at give publikum en god aften.

Stemningsbillede fra TG musical

TG Cup er skolens egen fodboldturnering, som alle klasser kan deltage i, og hvor lærerne også plejer at stille med et hold. TG Cup afsluttes med en finalekamp i ugen efter efterårsferien. På billedet ses holdet fra 2y, da de vandt den eftertragtede vandrerpokal i 2016.

Stemningsbillede fra TG Cup

TG band er et tilbud til alle, der har erfaring med at spille på et instrument eller med at synge. Hver tirsdag fra kl. 15.20 – ca. 16.45 spiller vi dejlig rockmusik. TG band ledes af Andreas Brigelsgaard, men vi spiller den musik, som I har lyst til at spille.

Drømmer man om at lave sit eget band med andre elever fra TG, kan man få en fast øvetid i et musiklokale og øve på egen hånd. Alle bands får lejlighed til at optræde flere i løbet af året.

Stemningsbillede fra TG musik

TG’s kor er for alle, der har lyst til at synge sammen med andre. Det er ikke et krav at man har erfaring med at synge. Koret øver hver torsdag fra kl. 15.20 – ca. 16.45 i klassetrinsauditoriet. Vi synger mange forskellige genrer – både en- og flerstemmige sange. Koret ledes af Dea Diemar, men korets medlemmer er velkomne til at komme med forslag til, hvilke sange, der skal synges.

Koret får lejlighed til at optræde på TG flere gange i løbet af året – bl.a. til forårkoncerten i skolens festsal.